Grønt håndværkerfradrag
Fra januar 2025 indføres igen håndværkerfradrag
Efter årskiftet er det igen muligt at benytte sig af håndværkerfradrag, denne gang kommer det dog i en grøn udgave. Det betyder, at du kan få fradrag på op til 8.600 kr. når du vælger en grønnere løsning. Det kan være i form af energibesparende forbedringer, energiforsyning og klimasikring.
Hos Sørby VVS og EL-Service hjælper vi dig i mål med en mere energibesparende hverdag – vi har professionelle håndværkere, der hjælper dig til et grønnere vand-, energi- og varmeforbrug. Vi har både VVS’ere, fjernvarme-, gas- og varmepumpeteknikere i vores team.

Håndværkerfradrag dækker eksempelvis

Arbejde på varmestyringsanlæg,
Installation, reparation eller udskiftning af:
- Radiatortermostatventiler
- Vejrkompenseringsanlæg
- Urstyring
- Cirkulationspumper
Arbejde på anlæg til vandbåren varme, fx: rørføring.
- Installation, reparation eller udskiftning af radiatorer, gulvvarmeslanger og
- Eftersyn af varmeanlæg
Arbejde på fjernvarmeunits, fx:
- Varmtvandsbeholdere
- Installation, reparation eller udskiftning af fjernvarmeunits inkl.
Arbejde på varmepumper, fx:
- Installation, reparation eller udskiftning af varmepumper herunder luft-til-luft-varmepumper med og uden kølefunktion, luft-til-vand-varmepumper, og brine (jordvarme) til vand inkl. jordslange og borehul.
Fordele ved at skifte varmekilde

SPAR PENGE
Mindre varmeregning og en investering, der tjener sig hjem på sigt.

HJÆLP KLIMAET
Klimavenligt valg gør, at du udleder mindre CO2 og hjælper klimaet på sigt.

SPAR VEDLIGEHOLD
Næsten ingen vedligehold og rengøring, når du skifter fra olie- eller træpiller til varmepumpe eller fjernvarme.
Varmepumper
En varmepumpe er et system, der kan overføre varme, fra luften, solfangere eller væske i slanger i jorden, til boligens varme vand og rumvarme.
I lande som Danmark med moderate vintertemperaturer er en luft til vand varmepumpe ganske almindelig. Først når udeluft-temperaturen bliver under -12 °C er virkningsgraden så lav, at andre opvarmningsformer er mere rentable. Selve varmepumpen koster det samme som ved et jordvarmeanlæg, men man sparer nedgravningen af slangerne.
I en boligventilationsvarmepumpe er varmepumpen er bygget sammen med ventilationsanlægget med en konstant udsugning fra køkken og bad. Luften herfra bruges til opvarmning af brugsvandet og som supplement til rumopvarmningen.
Varmen fra luft til luft varmepumpeanlægget afgives direkte til rumluften via en varmeflade, der placeres i det rum, der ønskes opvarmet. Denne type varmepumpe kan kun bruges som supplerende varmeforsyning, men er den mest effektive opvarmningsform i forårs- og efterårsmånederne.
Et jordvarmeanlæg kan installeres på forskellige måder. Mange anvender areal-metoden, hvor slanger graves ned i haven i en meters dybde. Er haven af mindre størrelse er der også mulighed for at bore specielle cirkulationsrør ned i 50-80 meters dybde. Disse rør kræver blot 5 meters indbyrdes afstand og 5 meter til skel.
Hvordan fungerer det?
Fælles for begge metoder er, at slangen/rørene er forbundet til varmepumpen, som så omdanner jordvarmen til varme inde i huset. Rør og slanger er flydt med frostvæske, og vil på vej igennem systemmet opnå den omkring liggende jords temperator på ca. 4 grader. Herefter løber væsken ind i huset, hvor den passerer varmepumpen der omsætter den lave jordvarme temperatur til varme og varmt vand ved høj temperatur.
Jordvarme er en vedvarende og miljørigtig ressource, selvom der bruges en mindre mænge strøm til at drive selve anlægget der omdanner jordvarmen til energi. For hver 1 kilowatt elektricitet, der bruger i strøm, udvindes der 3-3½ kilowatt varme.
Solceller giver også god energi
Disse er alle CO² neutrale og kan ved rigtig brug betyde meget store besparelser i forhold til olie og gas. Det mest almindelige brændsel til biobrændselkedler er træpiller og der er mange penge at spare. Der kan spare helt op til 50 % på varmeregning ved at bruge træpiller i stedet for opvarmning med olie.
Der findes to hovedtyper indenfor biobrændselkedler, manuelt og automatisk fyret kedler. Kedlerne afgiver varme til centralvarme- og brugsvandsanlægget på samme måde som en olie- eller gasfyret kedel.
Fastbrændselsanlæg og biobrændselsanlæg findes i dag til alle varmebehov, både til parcelhuset, virksomheden og varmeværket. Det er en kendt og velafprøvet teknologi med en høj standart når det gælder ydeevne, driftsikkerhed, økonomi, service og miljø.
Vi rådgiver dig så du får det helt rigtige anlæg, nøje afstemt efter dine behov.
